Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


wij hebben een woning aangekocht, en passeert 31maart bij de notaris nu wil de verkoper van de verkoop afzien, maar laat niets van zich horen nadat we via verkoopmakelaar de consequenties(clausule en onkosten) hebben laten weten. mocht het tot zover komen met een juridische afloop? welke stappen kunnen wij ondernemen om toch in dat huis of anders die clausule te kunnen ontvangen?

Wellicht is het een goed idee om de verkopers direct te benaderen. Als u zeker weet dat de verkopers niet gaan meewerken aan overdracht van de woning (bijv. als u hierover een brief heeft ontvangen) dan is het verstandig de verkopers formeel ingebreke te stellen middels een aangetekende brief en ze op de hoogte te brengen van de gevolgen van het niet nakomen. Als de verkopers niet mee blijven werken, kunt u 2 dingen doen: afzien van de woning en uw schade vorderen (dus de boete en bijkomende kosten) of proberen alsnog af te dwingen dat de woning aan wordt geleverd. Als de verkopers niet meewerken, is voor beide opties een procedure bij de rechtbank nodig. In beide gevallen zou de eerste stap een brief naar de verkopers zijn waarin u kenbaar maakt welke oplossing u voor zich ziet.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van het bovenstaande, neemt u dan gerust contact op.

Beoordeel dit antwoord:

Zoals mr. Ogg terecht opmerkt, moet u voor uzelf eerst de keuze maken of u de woning geleverd wilt hebben of dat u bereid bent om tegen betaling van de contractuele boete en schadevergoeding van de koop af te zien. Uitgaande van de eerste optie, zult u na eerst de overeengekomen leveringsdatum moeten afwachten. Dan wordt duidelijk of de wederpartij daadwerkelijk niet aan de levering meewerkt. U kunt de wederpartij dan in gebreke stellen en termijn stellen om de koopovereenkomst alsnog na te komen en mee te werken aan de levering. Geeft de wederpartij hieraan geen gehoor dat kunt u ofwel in rechte (in kort geding) nakoming, dat wil zeggen de levering van de woning afdwingen of de koop ontbinden en de boete en eventuele aanvullende schade vorderen. Ik heb ruime ervaring met dit soort geschillen en ben desgewenst graag bereid u hierin bij te staan. Het is verstandig om hiervoor een jurist in te schakelen, zodat geen fouten worden gemaakt in de gebrekestelling of de te hanteren termijnen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag