Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik ben op mijn scooter en rijdt op het fietspad. het autoverkeer dat rijdt rijdt de andere kant op. Nou is het 1 richtingsverkeer voor de auto's. Dus ik rij de andere kant op.

Ik heb zonet een scooterongeluk gemaakt nadat de tegenpartij aan mijn rechterkant rijdt maar "tegen het verkeer" komt op mijn kant van het fietspad. Aan zijn rechterkant is er geen fietsstrook. We hebben de schadeformulier beiden ingevuld. Maar ik ben nu al zeer benieuwd wat de uitkomst zal zijn.

Dus het autoverkeer rijdt de andere kant op. Aan hun linkerkant is er Een fietspad. Ik kom ook van die kant aanrijden. Dus ik rij aan mijn rechterkant netjes op het fietspad. De tegenligger rijdt "tegen het verkeer" in omdat hij op mijn wegkomt. We zijn keihard tegen elkaar aangekomen

Hoort deze persoon niet gewoon aan zijn rechterkant te rijden ?

Ik hoop dat u geen letsel heeft overgehouden aan het ongeval.
Uit uw verhaal leidt ik af dat de tegenpartij tegen het verkeer inreed op een eenrichitngsweg. In dat geval is deze aansprakelijk voor uw schade omdat hij/zij zich niet aan de verkeersregels heeft gehouden.
Als u hulp nodig heeft bij het verhalen van uw schade dan kunt u daarvoor rechtstreeks met mij contact opnemen. Ik heb ruime ervaring met verkeersongeval zaken. Ik kan mijn kosten ook verhalen bij de verzekering van de tegenpartij zodat dit u niets kost.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag