Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Uit mijn eerdere huwlijk komt een krediet wat op beide namen staat. Ik betaal de restschuld van onze gekochte woning tijdens dat huwlijk en betaal allimemtatie. Ik heb netjes de helft van het krediet ingelost zoals vermeld staat in het couvanant. Nu echter een paar maand geledeb krijg ik een schrijven van de bank dat er achterstand is. Ik heb haar daarover bericht maar ze geeft aan dat haar bewind weigerd te betalen! Kan dat zomaar waarom is er couvanant oogesteld en ik betaal maandelijks al veel geld aan de restschuld!!! Dit kan toch niet zo zijn zij gaat in de schuldhulpverlening werkt 4 uur per dag en heeft nog 3 huizen waar ze zwart schoonmaakt. Ook daar ben ik achteraan geweest maar kom daar ook niet verder mee

U bent nog niet ontslagen uit de hoofdelijke aansprakelijkheid. Dit heeft de externe aansprakelijkheid, voor u beiden geldt de interne aansprakelijkheid: alles wat u nu voor uw ex betaalt aan aflossing komt in regres op haar conto. U zou de geldverstrekker naar het beleid kunnen vragen en verzoeken tot ontslag uit de hoofdelijkheid, maar het zal niet verplicht zijn dit te doen. Indien u een vordering heeft op uw ex kunt u beslag laten leggen na het bewind.

Beoordeel dit antwoord:

Indien in het convenant is bepaald dat deze schuld voor rekening van u beiden komt, kunt u haar aanschrijven en al hetgeen u te veel aan de schuldeiser zou hebben voldaan van haar terugvorderen. Indien zij dat niet vrijwillig betaalt zal er een vonnis moeten worden verkregen. Let wel dat een schuldeiser aan de verdeling die u met elkaar overeengekomen bent geen boodschap heeft. Die kan besluiten het hele bedrag bij een van u beiden te halen. Mocht bijstand gewenst zijn, dan kunt u contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag