Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Even in het kort mijn geschiedenis bij werkgever.

Volgens mijn werkgever (2010) zou ik geen diploma's hebben en van A tot Z disfunctioneren, zonder enige bewijs of genomen verbetertraject (inmiddels werk ik in 2010 al 12 jaar voor deze organisatie). In eerste instantie ging het om 1 diploma (van 30 jaar geleden, en die ik ook niet meer in mijn bezit heb) en een verklaring van de Hogeschool. Later is gebleken dat mijn verklaring uit 2002 boven water is gekomen, immers van een opleiding die toen is betaald door werkgever.

Vanaf de mededeling in 2010, is er een hetze tegen mij begonnen; pesterijen, intimidaties, de feiten omdraaien en machtsmisbruik was de orde van de dag.

Om de administratie in orde te brengen is mij in 2010-2011 een test aangeboden, ondanks het feit dat werkgever en ik akkoord zijn gegaan met een verkorte opleiding. Om van dit alles af te komen heb ik tot 3 keer, onder hevige spanning de test met steeds een negatief resultaat gemaakt.

In 2013-2014 werd ik in een andere functie geplaatst, maar wel met de oude taken en behoud van mijn oude salaris. De nieuwe arbeidscontact heb ik nooit getekend voor akkoord.

In 2015 was dit slepend conflict zo hoog opgelopen en heb ik mij ziek gemeld. Nu een jaar later is re-integratie in spoor 1 niet gelukt door alle psychische en fysieke beperkingen en is het wachten nu op spoor 2.

Naar mijn inzicht getuigt dit van geen juiste werkgeverschap. En ik vraag mij af, kan een werkgever zomaar weg komen met dit soort praktijken? Graag jullie mening, bedankt!

Een werkgever moet zich als een goed werkgever gedragen (artikel 7:611 Burgerlijk Wetboek).

Wanneer een werkgever iemand wil ontslaan, dan moet hij een goed, onderbouwd dossier hebben. De kantonrechter toetst dit streng.

Wanneer u gepest en/of geïntimideerd wordt, dan moet u zich wenden tot de vertrouwenspersoon bij de werkgever of ArboDienst.

Wanneer spoor 2 lukt, dan noet u goed oppassen. Krijgt u een transitievergoeding? Wat gebeurt er met uw anciënniteit? Hoe zit het met het salaris? Geldt er bij het nieuwe bedrijf een proeftijd? Vervalt het non-concurrentiebeding bij de oude werkgever?

Gezien uw verhaal adviseer ik u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrechtadvocaat, b.v. mij.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Vanaf 2015 wordt mijn zaak behandeld door een arbeidsrecht-jurist via Achmea. In 2016. Op mijn aanvraag, werd een letselschade-jurist aan toegevoegd. Inmiddels, op mijn verzoek, is het dossier letselschade afgesloten, omdat ik consequent moet horen dat het moeilijk is om enigszins iets te kunnen bewijzen teven de werkgever.

Het advies van de jurist arbeidsrecht is: ik moet genoegen nemen met een spoor 2 en verder heb ik geen zaak op grond van artikel 7:611 Burgerlijk Wetboek. Ik voel mij hierin totaal machteloos.

Er is immers nooit sprake geweest van ontslag, dus denk ik ook geen recht te hebben voor een transitievergoeding. Ook kan ik geen gebruik maken van een eventuele recht om mijn naam te zuiveren bij de werkgever.


zie mijn rechtstreekse beantwoording van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag