Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben een overeenkomst met een makelaar.
Hij is niet aangesloten bij NVM en hanteert ook geen algemene voorwaarden. In de ovk staat dat we bij tijdige opzegging geen kosten verschuldigd zijn. Mocht ons huis echter binnen 12 maanden na afloop ovk aantoonbaar verkocht worden aan een partij die door de betreffende makelaar is aangedragen, eist deze alsnog zijn provisie.
De ovk is tijdig opgezegd. Kort voor einde ovk vroeg ik om een overzicht met naam, woonplaats en resultaat bezoeken zodat wij voorbereid zijn op een evt. courtagenota naderhand (alles was mondeling gecommuniceerd en naar ons gevoel onvolledig). Dit weigert de makelaar om privacy reden. Dezelfde dag heeft hij ons uit irritatie van zijn website en van funda gehaald (dus voor contracteinde). Wij hebben hem vervolgens laten weten dat wij de ovk als direct beƫindigd zien omdat hij zijn werkzaamheden per direct gestaakt heeft. Omdat wij de gewenste info ook niet op papier krijgen, hebben we aangegeven geen aanleiding meer te zien om mogelijk nog provisie te moeten betalen. Heden geconstateerd dat als je via Google ons adres ingeeft, je gelinked wordt naar een deel van de Website van de makelaar ons pand als "verkocht" getoond wordt. Dit heeft hij willens en wetens gedaan.
Vraag: hoe ga ik met deze ovk om. Is deze mogelijk nietig of vernietigbaar?

In uw verhaal zie ik geen reden voor vernietiging van de overeenkomst. Wel kan de overeenkomst wellicht worden ontbonden omdat deze niet wordt nagekomen. De makelaar dient dan wel naar behoren in gebreke te zijn gesteld. Hij zal zich te allen tijde correct moeten gedragen en het vermelden van uw huis als "verkocht" lijkt mij zeker niet in orde.

Beoordeel dit antwoord:

De overeenkomst is met wederzijds goedvinden opgezegd alleen weigert een van de partijen om de verbintenissen ongedaan te maken . Dit levert wederom een wanprestatie op en u kunt hiertegen ageren. U kunt de makelaar sommeren de data te verwijderen en hem aansprakelijk stellen voor eventuele (gevolg) schade.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag