Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe gaat het als een zoon naar Duitsland verhuist naar zijn zwangere vriendin en het loopt fout af ze gaan bij elkaar weg dus einde relatie en hij heeft geen geld om de alimentatie te betalen kunnen ze in Duitsland aanspraak maken op de opa en oma of te wel de ouders van de zoon

Als de vriendin Duits is, is er Duits recht van toepassing. Volgens Duits recht is uw zoon verplicht ALLES te doen (bijbaan, iedere baan aannemen...) om het mindest bedrag te betalen. Als hij dit niet doet, is het mogelijk dat er beslag op zijn uitkering gelegd wordt – en dat de grootouders aansprakelijk gesteld worden. Dus de antwoord op uw vraag is ja.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

is dit ook als de grootouders in Nederland wonen en een klein inkomen hebben?


In principe wel. Maar de grootouders zijn niet verplicht alles te doen. Als uw inkomen dus niet voldoende zijn om alimentatie te betalen hoeft u niet te betalen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wat gebeurt er als de grootouders hier niet aan mee werken kunnen zij zich beroepen op het Nederlands recht?
Hier in Nederland is een grootouder immers niet verantwoordelijk voor zijn kleinkind en ook niet voor een kind dat ouder is dan 21 jaar


Nee. Als er Duits recht van toepassing is, kunt u geen beroep op Nederlands recht doen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Word er ook alimentatie verhaalt op de grootouders als de zoon en de vriendin beiden niet het duitsstaatsburger schap hebben. Zij wonen in Duitsland en werken in Nederland het is nog onbekend welke nationaliteit het kind zal krijgen omdat zoon en vriendin een verschillende nationaliteit hebben.


In dit geval zou het kunnen dat er het recht van een andere land van toepassing is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag