Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Onze dochter heeft een zware hersenbloeding gehad en verblijft in een instelling begeleid wonen
Ze is nu 45. Haar man wil na 5 jaar scheiden.Ze zijn in gemeenschap van goederen getrouwd. Wij als ouders willen dus als mentor benoemd worden om te voorkomen dat zij iets tekent wat voor haar nadelig zou zijn. Zij begrijpt alles goed en praat ook, maar alles overzien is wat moeilijk. Ze kan dan heel makkelijk meegaan in wat iemand zegt Haar man heeft een vriendin en wil niets meer met ons te maken hebben. Dat is best moeilijk omdat hij ook hun zoon bij ons weghoudt.Onze eerste stap zou zijn om sowieso haar post naar ons huisadres te laten sturen. Haar man bezoekt haar nog wel, maar of dit in de toekomst zo blijft is de vraag.
Er is dus wel enige spoed bij nodig voordat er dingen verkeerd gaan.

Wat een lastige en vervelende situatie beschrijft u. Het inderdaad raadzaam dat uw dochter "beschermd" wordt. Wellicht dat bewindvoering / beschermingsbewind de meest aangewezen weg is.
Op navolgende website hierover de nodige informatie:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/curatele-bewind-en-mentorschap/vraag-en-antwoord/curatele-beschermingsbewind-of-mentorschap-aanvragen

Het lijkt mij dat in deze kwestie de spoedprocedure / voorlopige voorziening wenselijk is.

Beoordeel dit antwoord:

Het lijkt mij in dat geval, naast het aanstellen van een bewindvoerder en/of mentor, ook van belang dat er een advocaat in de hand genomen wordt om eventueel verweer te voeren in de echtscheidingsprocedure en daarbij ook goed te kijken naar de omgangsregeling die er met haar zoon dient te worden vastgelegd. Indien spoed is bij dat laatste kan ook in kort geding of in een voorlopige voorzieningenprocedure (vooruitlopend op de echtscheidingsprocedure zelf) al om een bepaalde omgangsregeling worden gevraagd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag