Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Situatie: koopwoning (hypotheek) nog op beide namen maar officieel gescheiden.
Ook gescheiden levend, ik betaal nu zelf huur voor een woning.
Ik betaal echter nog steeds de helft van de hypotheek, klopt dit wel?

Dat hangt af van de afspraken die u hier met elkaar over gemaakt heeft. Indien u beiden hoofdelijk aansprakelijk bent, bent u inderdaad gehouden de helft van de hypothecaire lasten te voldoen. Indien uw ex in deze woning is blijven wonen zal hij aan u een gebruiksvergoeding moeten betalen. Ook zal uw ex moeten proberen om of de volledige hypotheek op diens naam te krijgen of de woning zal moeten worden verkocht. Mocht bijstand gewenst zijn, dan kunt u contact opnemen. Soms kan het nodig zijn hier procedures voor op te starten als u er samen niet bent uitgekomen. Uw ex is bijvoorbeeld nalatig in het aanbieden van de woning voor verkoop of het trachten de hypotheek uitsluitend op eigen naam te verkrijgen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik wilde 5 sterren geven, maar volgens mij is er maar 1 op gegeven, mijn excuses. Ik weet niet hoe ik dit kan aanpassen?

Ik heb een overeenkomst ondertekend dat ik tot en met juli 2017 de helft zou meebetalen, maar
mondeling hadden we afgesproken dat ik zou blijven betalen totdat ik zou verhuizen, i.v.m. dubbele kosten, echter heb ik nog steeds (al 6 maanden verhuisd) de helft van de hypotheek betaald omdat mijn ex ermee dreigt dat ik dat moet. Nu ben ik mijn baan ook nog kwijt geraakt en kan ik het helemaal niet meer opbrengen. Hoe zit het dan met beslagvrije voet of hoe sterk sta ik met een mondelinge afspraak?


is deze mondelinge afspraak bevestigt via e-mail of WhatsApp bijvoorbeeld of ten overstaan van getuigen? een hypotheekverstrekker zal niet direct beslag gaan leggen bij u, daar gaat vaak wel enige tijd overheen, ook zullen zij in dat geval proberen het geld bij uw ex te verkrijgen. Betaald uw ex aan u overigens een gebruiksvergoeding? Indien dat niet het geval is, zou u daar alsnog aanspraak op kunnen maken en dat geld, voor zo ver nodig, dan kunnen gebruiken om de hypotheek in elk geval deels te betalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag