Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


20-06-16 is mijn woning verkocht en geleverd. Nu heb ik vorige week een aangetekende brief van de koper ontvangen dat ik aansprakelijk gesteld wordt voor een verborgen gebrek aan het riool en wordt gesommeerd de rekening van de reparatie te betalen.
Op het moment van overdracht werkte alles goed. Ik was dan ook niet op de hoogte van het gebrek. Ik ben niet eerder op de hoogte gesteld van dit gebrek noch heb ik de mogelijkheid gehad dit te repareren. Er kan nu naar mijn mening ook niet meer bewezen worden dat het gebrek er al was op het moment van levering.
Wat is mijn juridische positie?

Als de koper van een woning een verborgen gebrek ontdekt, moet hij dit binnen bekwame tijd aan u melden en u bovendien in de gelegenheid stellen het gebrek zelf te onderzoeken en eventueel te herstellen. In dit geval begrijp ik dat dat niet is gebeurd. Klopt het dat het gebrek al is hersteld of heeft u een offerte van de koper gekregen? Discussies over verborgen gebreken zijn altijd lastig en in de regel komt het er vooral ook op neer of bewezen kan worden of het gebrek al voor de verkoop aanwezig was. Ik kan me voorstellen dat u naar aanleiding van het voorgaande nog vragen heeft. Het geven van een juridisch advies zonder verdere achtergrondinformatie is moeilijk.

Beoordeel dit antwoord:

U had inderdaad eerst in gebreke moeten worden gesteld en aan u had een termijn moeten worden gegeven voor herstel Als dit niet is gebeurd, dan hoeft u de reparatie (waarvoor de koper kennelijk de opdracht heeft gegeven) niet te betalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag