Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij worden al een hele periode gestalkt door mijn schoonvader. Wij hebben vanwege een ruzie het contact verbroken met hem en sindsdien probeerde hij doormiddel van brieven emotionele schade toe te brengen naar mijn man(zijn zoon)
Wij zijn zo verstandig geweest om niet op deze brieven, email en smsberichten te reageren. We hadden ook gemerkt dat als hij ook enige vorm van aandacht kreeg het stalken van kwaad tot erger werd. Omdat wij niet reageerde meer op de stalker, is hij begonnen met brieven waarin hij geld eiste en alle cadeautjes die hij ooit gegeven heeft terug wilde hebben.

Wij hebben met een kennis die psycholoog is gesproken hoe we dit moeten aanpakken. We hadden wel door dat we te maken hadden met een rasechte narcist/psychopaat die zijn zin niet kreeg en rare sprongen maakt. We hebben zelfs de sloten van ons huis moeten vervangen omdat hij dreigde dat hij nog de huissleutels had. Ook heeft hij doordat hij nog een machtiging had over de rekening van mijn man, een behoorlijk groot bedrag er vanaf gestolen. Helaas kon de bank voor ons niks betekenen.
Toen mijn man en ik gingen trouwen, is het een hele poos daarna rustig gebleven.

Tot eind vorig jaar wij ons huis hebben verkocht en daar kreeg de vader(stalker) van mijn man lucht van. Hij heeft samen met zijn vader veel geklust in het oude huis. Hierdoor denkt zijn vader dat hij recht heeft op geld van het huis.. het is ongelovelijk absurt hoe hij dit denkt maar hij heeft zelfs onze hypotheek adviseur opgebeld om te vragen of wij het met winst hebben verkocht en hoe hij aan dit geld kan komen. Gelukkig mag een adviseur geen persoongegevens doorgeven aan derden dus die heeft ons middels een telefoontje ons gewaarschuwd.

Nu wij op ons tijdelijke adres wonen krijgen wij ineens brieven van de advocaat van mijn man zijn vader (stalker) of wij de verstoorde relatie kunnen herstellen en of wij afspraken willen maken over geldbedragen die wij geleend hebben? Wij hebben helemaal geen geld geleend..dit was de eerste brief van zijn advocaat. Wij hebben daarom deze brief genegeerd omdat anders het enorme stalken weer begint.

In de tweede brief die wij kregen van zijn advocaat stond in dat ze binnen 14 dagen reactie van ons willen. Als ze dat niet kregen dan zou hij zijn client adviseren de kwestie aan de rechter voor te leggen.
Hier hebben wij ook niet op gereageerd want wij hadden al door dat dit de welbekende blafbrieven zijn van advocaten.

De derde brief die wij dus na die verstreken 14 dagen kregen stond in: als we niet binnen 10 dagen er door de client een gerechtelijke procedure wordt gestart.

Wat moet ik hier nu mee? Ik weet dat we met een narcist te maken hebben die juist heftiger doorgaat als hij reactie zou krijgen van ons.
Mijn vraag is: kan hij zomaar een gerechtelijke procedure starten zonder bewijs?

Wij zitten nu ook midden in de periode dat we ons nieuwbouwhuis bouwen dus wij zitten hier echt niet op de wachten.

Ik hoop dat iemand hier mij kan gerust stellen en mij goede adviezen kan geven.

P.s. Wij zijn al een keer bij de politie geweest om aangifte te doen maar omdat dit nog niet fysieke stalking is kunnen zij nog niets doen. Wel is er een melding in hun systeem gemaakt hierover.

Ik raad u aan nogmaals bij de politie te proberen aangifte te doen van stalking. Mogelijk beschikt u nog over de diverse bewijsstukken waarin jullie hebben aangegeven bijvoorbeeld geen contact te willen en zij pogingen om desondanks door te blijven zetten. Verder kan er ook een straat- en contactverbod worden aangevraagd op laste van een dwangsom. Desgewenst kan ik u hierin bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wij hebben vanmiddag een gesprek gehad met de gemeente omdat wij het erg vreemd vonden hoe deze advocaat aan ons nieuwe adres is gekomen want we zijn heel erg voorzichtig geweest met het doorgeven hiervan. Nu blijkt dat deze advocaat van stalker tegen de gemeente gelogen heeft om aan ons adres te kunnen komen! Hij heeft namelijk in zijn brief naar de gemeente gezegt dat er een strafrechtelijke procedure was en op basis daarvan ons adres wilde hebben, dit heeft de gemeente aan de advocaat gegeven in goed vertrouwen. Ik verbaas mij hierover hoe makkelijk advocaten door leugens aan adres gegevens kunnen komen bij gemeentes. Dit is toch valsheid van geschrifte om gegevens te krijgen? ik vind dit zeer kwalijk! Wat kan ik doen? Is er een soort klachtencomissie waar ik terecht kan als een advocaat niet de regels en de wet volgt?
De gemeente vind dit ook zeer kwalijk dat de advocaat misbruikt maakt en gelogen heeft. Ik wordt volgende week terug gebeld door de gemeente wat zij hiertegen gaan doen.


U kunt bij de advocaat in kwestie zelf een klacht neerleggen. Uit diens algemene voorwaarden zal blijken hoe dat moet en wat de mogelijke vervolgroute kan zijn indien de advocaat uw klacht ongegrond acht. Overigens bent u niet de client van die advocaat maar de wederpartij. U zou uw klacht ook neer kunnen leggen bij de Orde van Advocaten die de zaak dan verder in behandeling zal nemen. Zij kunnen u echter ook wijzen op de interne klachtenprocedure bij de advocaat zelf.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag