Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Beste,

In de zomer van 2013 ben ik samen met mijn partner een doorlopend krediet aangegaan om de borg van ons huis te kunnen betalen. Het krediet zijn we samen aangegaan bij de ABN AMRO en we hebben maandelijks 37,50 euro betaald om het krediet te gebruiken. Dit bedrag is iedere maand van onze gezamenlijke rekening afgeschreven.
Eind januari hebben wij beide nog het resterende openstaande bedrag verdeeld en overgemaakt, zodat we het krediet en de gezamenlijke rekening konden opheffen, i.v.m. het beƫindigen van onze relatie.
Nu loop ik tegen het probleem aan dat mijn ex-partner heeft geregeld dat de borg op haar rekening is overgemaakt, zonder dat ik daarvan wist en zij nu mijn deel van de borg a 1100 euro niet naar mij wil overmaken.
Is hier nog iets aan te doen? Ik heb bij de bank de kredietovereenkomst, het bewijs dat we iedere maand van de gezamenlijke rekening 37,50 euro hebben overgemaakt en het bewijs dat we iedere maand evenveel geld over hebben gemaakt naar de gezamenlijke rekening.

Alvast bedankt voor uw reactie.

U kunt toch wel bewijzen dat de borg gezamenlijk is gestort en nadien dat u gezamenlijk hebt besloten de borg te delen 50% zodra de lening was terugbetaald? In Whatsapp e-mail of sms of wellicht op papier?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Klopt. Dit kan ik wel aantonen via de gegevens van de bank en whatsapp-gesprekken.
Wat is nu de beste stap om te ondernemen? Een aangetekende brief?


Ja, eventueel kunt u dit een jurist laten doen, de ervaring leert dan dat u eerder uw zin krijgt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag