Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedemorgen,

Mijn vriend en ik zouden graag gaan samenwonen, maar het huis waar hij in woont is ook nog van zijn ex. De rechter heeft bij de scheiding beslist dat dat huis verkocht moet worden en dat ze tot die tijd allebei de helft van de hypotheek moeten betalen. Zij werkt helaas niet echt mee met de verkoop, en het huis heeft als het nu verkocht wordt een onderwaarde van 70.000 tot 100.000 euro
Wat zijn de consequenties als ik daar ga wonen gezien zij mede-eigenaar is? Moet zij hier toestemming voor geven? Kan zij eisen dat ik de helft van de hypotheek betaal? Als zij weigert haar deel te betalen als ik daar woon, ben ik dan ook aansprakelijk voor de financiƫle gevolgen?

Lastige situatie, hoop dat jullie advies kunnen geven.

Alvast hartelijk dank!

U mag daar wonen want het exclusieve woonrecht ligt bij uw vriend en hij mag beslissen met wie hij samenwoont, Doordat u dan samen woont verandert er iets in het vermogen van uw vriend, dat kan reden zijn voor een verhoging van partner of kinderalimentatie , maar niet dat u verplicht kan worden huur te betalen of hypotheek. Indien u geen partnerschap heeft of huwelijk kunt u niet aansprakelijk gesteld worden voor de schulden van een ander, bovendien is de ex hoofdelijk aansprakelijk om de schuld te voldoen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag