Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn moeders vader is enkele jaren geleden overleden. Hij woonde in Antwerpen. Mijn moeder had nog erg weinig contact met hem doordat hij opnieuw getrouwd was en zijn vrouw het contact blokkeerde.

Nu heeft mijn moeder nooit bericht over zijn overlijden gehad of contact met een notaris.
Zij heeft toch recht op een deel van de erfenis?

Hoe komen wij daarachter?
Waar in Belgie kun je daarvoor terecht?

Ook in België zijn testamenten en erfenissen het terrein van de notaris. Ik adviseer u daarom contact op te nemen met een notaris in België (Antwerpen) om daar uw licht op te steken en van hem/haar te vernemen tot wie u zich moet wenden en wat de rechten van uw moeder zijn. U kunt meer vinden over notarissen in België op https://www.notaris.be.

Beoordeel dit antwoord:

Uw moeder is inderdaad erfgenaam (tezamen met zijn nieuwe vrouw en eventuele broers en zussen) en heeft dus recht op haar deel van de nalatenschap. Weet u of hij een testament had? Ik weet niet bij welke instantie je in België moet zijn. Daarvoor zou u contact op kunnen nemen met een Belgische notaris, maar ik kan uw moeder ook helpen met vergaren van alle noodzakelijke informatie en nagaan of er een testament is en zonodig zijn nieuwe echtgenote aanspreken over de wijze waarop zijn nalatenschap is afgewikkeld.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag