Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Hallo! Ik heb even rond Ge-googled en ben deze pagina tegengekomen. Ik hoop heel erg dat jullie mij kunnen helpen, want ik heb geen idee wat ik moet doen. Afgelopen juli heb ik mijn studio in Den Haag laten onderhuren omdat ik voor een semester (sept-jan) in het buitenland ging studeren. Normaal heb ik recht op huurtoeslag. De belastingdienst heeft mij een brief gestuurd in november, waarin staat dat ik de inkomen van mijn onderhuurder moest doorgeven. Natuurlijk kon ik helemaal niet reageren omdat ik in het buitenland zat, anders had ik het wel gedaan. Ik ben in februari terug gekomen en kreeg een brief waarin stond dat mijn huurtoeslag stop is gezet en dat ik de huurtoeslag terug moet betalen. Daarna heb ik bewijs stukken moeten opsturen van mijn contract met de onderhuurder en de betalingen. Afgelopen week heb ik een brief ontvangen waarin staat dat zij onvoldoende bewijs hebben dat ik een onderhuurder heb gehad. Nu moet ik alsnog de huurtoeslagen terug betalen, tenzij ik een bezwaarschrift schrijf. Ik heb dit nog nooit gedaan en het geeft mij ook veel stress. Graag wil ik een brief schrijven met sterke argumenten en daarbij hoop ik dat u mij advies kunt geven hoe ik dit het beste kan doen?

Contract en inschrijving in het registratiesysteem van de gemeente zou toch voldoende moeten zijn. Wat ik niet helemaal begrijp is dat u geen toeslag zou krijgen als u geen onderhuurder zou hebben immers , door het onderverhuren heeft u inkomsten erbij. Hoe dan ook: u kunt altijd in beroep bij een onafhankelijke rechter die er niet even iets anders tegenaan kijkt dan de dienst zelf. Als u dat wenst kan ik u bijstaan door het een en ander uit te zoeken, bijvoorbeeld de wettelijke regels, beleidsregels en jurisprudentie, Neem daartoe contact op.

Beoordeel dit antwoord:

Voor de huurtoeslag worden alle inkomens opgeteld van de mensen, die op hetzelfde adres ingeschreven staan. Dat wordt alleen anders wanneer de (onder)huurder zelfstandige woonruimte bewoont.

uw situatie ligt juridisch dan ook een stuk gecomplceerder dan kollega Ferwerda meent.

U kunt binnen 06 weken bezwaar maken tegen de beslissing van de Belastingdienst, afd. Toeslagen BDT). Die termijn is fataal. Gezien de wanorde bij de BDT adviseer ik u dit per aangetekende brief te doen (de elektonische weg is nog niet opengesteld). ook adviseer ik u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd advocaat. Op dit gebied zijn er maar weinig mensen met verstand van zaken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag