Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


In februari 2014 een huurovereenkomst aangegaan met overbruggingsverhuur voor het particulier huren van een woning in het kader van de leegstandswet. Hierbij € 2935,00 borg betaald. Deze zou in een depot geplaatst worden en teruggestort worden bij beeindiging van de huurovereenkomst mits de woning zonder gebreke opgeleverd zou worden.
Op 1 februari 2017 is de woning opgeleverd en er is een inspectierapport gemaakt met daarin de gebreken en beschadigingen die aangebracht waren in de woning. Deze gebreken zouden gecompenseerd worden met de aanpassingen die ik aangebracht had in de woning met toestemming van de verhuurder.
Dit alles is ondertekend door de makelaar, afgevaardigde van de verhuurder( verhuurder was toen nog woonachtig in VS) en mijzelf.
Verhuurder heeft nu bij het betrekken van de woning aan overbruggingsverhuur aangegeven dat er zodanige gebreken waren dat de borgsom naar hem overgemaakt moet worden zonder mij daarvan in kennis te hebben gesteld. In mijn ogen onrechtmatig want het inspectierapport is geldend en het huis is schoon en keurig onderhouden opgeleverd.
Omdat overbruggingsverhuur opkomt voor de verhuurder hebben ze mij aangegeven dat het voor hen afgehandeld is en dat ik het met de verhuurder verder af moet handelen. Naar mijns inziens onacceptabel. Zij hebben over mijn vermogen beslist zonder mij daar van te voren over te hebben ingelicht.
Diverse pogingen ondernomen om contact te leggen met de verhuurder maar geen reactie ontvangen.
Er loopt ook een afspraak dat de vaatwasser die ik in het huis geplaatst heb, door verhuurder overgenomen zou worden. En de huur over de maand februari die ik nog voldaan heb aan overbruggingsverhuur gedeeld zou worden. Dit alles is schriftelijk vastgelegd. Het totaalbedrag wat de verhuurder aan mij verschuldigd is bedraagt € 3.660,00 Mijn vraag aan u is wat ik nu het beste kan doen om mijn borg en de rest van de kosten terug te ontvangen.

Verhuurder treedt en trad op namens zijn opdrachtgever en aangezien de laatste in het buitenland verblijft en de eerste jegens u een wanprestatie / onrechtmatige daad heeft gepleegd en in Nederland is gevestigd kunt u opteren deze makelaar aansprakelijk te stellen. Vervolgens als dat lukt heeft hij weer regres op zijn opdrachtgever in het buitenland wat uw zorg dan niet is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag