Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn moeder heeft alle rekeningen op mijn naam gezet enkel nu woon ik op mezelf en kom ik erachter dat zij schulden heeft gemaakt die dus nu alle op mijn naam zijn.
En deze schulden zijn niet van mij en ik wist hier niks van tot dat ik de eerste brief kreeg.

Kan ik in beroep gaan zodat de schulden niet door mij betaald moeten worden het gaat hier ook niet over zomaar een paar 100 euro maar wel meer en iedere dag komt er meer en meer bij...

Wat nu?

Ik raad u aan contact op te nemen met de schuldeisers en dat zo veel mogelijk schriftelijk te doen (ivm bewijs) dan wel eventuele telefoongesprekken die u voert nadien nog schriftelijk (per e-mail of brief) te bevestigen. Als u de schulden zelf niet bent aangegaan, kunnen de schuldeisers u ook niet aanspreken om tot de betaling van die schulden over te gaan. U kunt bij de betreffende schuldeisers de overeenkomst of het contact aanvragen nu daar in dat geval dan uit zal blijken dat u niet de contractant bent. Indien zij u ook daarna nog blijven aanschrijven om tot betaling over te gaan, kan het handig zijn een advocaat in de hand te nemen die u daarin kan bijstaan. Vooral indien u gedagvaard zou worden is dat van belang. Desgewenst kunt u contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag