Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Op maandagavond 6 maart is volgens afspraak met de vorige bewoners een CV monteur langsgekomen om onze CV ketel te maken. Deze constateerde tijdens de reparatie dat de afvoer van de CV niet op juiste manier is aangelegd. De afvoer is naar de dakgoot verlegd en door alle zuren en chemicaliƫn in het CV-water is er een gat ontstaan in de dakgoot en is gaan lekken. De afvoer moet altijd aangesloten worden op het riool en niet het hemelwater. De volgende dag hebben we een tweede CV monteur laten komen en hij stelde hetzelfde vast (zie offerte). Het gevolg is nu dat niet alleen de dakgoot gerepareerd moet worden, maar ook dat er een juiste afvoer moet worden aangelegd voor de CV en wasmachine.
De verkoper heeft dit niet vermeld omdat de echtgenoot is overleden en hier niets van wist?
Wie zou dit moeten bekostigen?

Om uw vraag goed te beantwoorden, moet in ieder geval de koopovereenkomst en de akte van eigendomsoverdracht worden beoordeeld. Meer in het algemeen lijkt mij in dit geval wel sprake is van een ernstig gebrek, waarvan u de verkoper schriftelijk via een brief (aantekenen) op de hoogte dient te stellen en waarbij u de verkoper in gebreke dient te stellen met het aanbieden van een redelijke termijn waarbinnen de verkoper het gebrek kan (laten) herstellen.
Ook begrijp ik dat u al overleg met de verkoper heeft. Het is daarom goed om de in de hiervoor al genoemde brief op te nemen dat het wel uw voorkeur heeft om over deze kwestie in overleg te blijven en om tot een gezamenlijke oplossing te komen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag