Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Ik ben werkzaam bij een grote supermarktketen ik heb hier een leidinggevende functie namelijk assistent filiaalmanager. Ik heb een vast contract.
Vorige week is er in de winkel een voorval geweest met een klant die zijn beurs is kwijt geraakt.De winkel is gevraagd geworden hiervan de beelden te bekijken ( dit moet altijd door de rayonmanager en een directie lid gedaan worden). Naar aanleiding van het bekijken van de beelden moest ik ter verantwoording op kantoor komen. Dit stond los van het verhaal van de klant, maar op de beelden was te zien dat ik geregeld op kantoor zat en hierbij geen werk uitvoerde voor het bedrijf. Na een discussie tussen de rayonmanager en mij, die aangaf dat het om 9 uur afgelopen week ging ( dit had hij uitgezocht vertelde hij me) waarbij ik wel werkzaam was maar geen arbeid verrichtte volgens hem kreeg ik de vraag hoe dit op te lossen. Ik was overrompeld en geschrokken, het klopt idd dat ik wel eens op kantoor ben en dan niet altijd werkzaamheden uitvoer maar dat dit 9 uur was geweest op een week is onmogelijk. Door de schrik heb ik dit bevestigd en gaf aan deze uren te willen vergoeden, waarna ik een blaadje onder mijn neus kreeg met een verklaring die ik moest ondertekenen. Ook werd me gevraagd aan te geven hoeveel uur ik dacht dat het in de periode feb-maart zou zijn geweest. Om verdere gevolgen te voorkomen heb ik iedere week 9 uur vermeld. Dit klopt totaal niet, ik probeerde nog aan te geven dat ik ook niet altijd mijn pauze kan nemen en dat wel eens probeer te compenseren door op kantoor te zitten. Na het onderteken van de verklaring kreeg ik te horen dat ik geschorst was, met behoud van loon. Rede dat ik betaald ben geworden maar hier geen arbeid in heb verricht. Hij noemde het een vorm van diefstal. Ik kon naar huis en zou een telefoontje krijgen om op gesprek te kunnen komen over de verdere gang van zaken.
Dat telefoontje kwam vanochtend, waarbij ik de mededeling kreeg naar het filiaal te moeten komen. Hier volgde een gesprek met de rayonmanager en hr manager en werd me uiteindelijk verteld dat het bedrijf de samenwerking voor de toekomst niet meer zag zitten, ze waren het vertrouwen kwijt. Maar ze wilde het goed afhandelen en er werd me een vaststellingsovereenkomst geboden, deze heb ik echter nog niet getekend, omdat ik hier eerst door een deskundige wil laten kijken.
Ik vind de gang van zaken en de sanctie erg zwaar, ik besef dat ik idd op kantoor ben geweest zonder arbeid te verrichten maar zeker niet zolang als wordt aangegeven. Het is ook gissen vanuit het bedrijf daar de beelden helemaal niet lang bewaard worden, dat het een langere periode betreft.
Is het de normale gang van zaken dat een medewerker wordt gecontroleerd door middel van bewakingsbeelden? Deze zijn er immers alleen voor de veiligheid van de klanten en het personeel.
Moet zon vaststellingsovereenkomst altijd getekend worden, ik wil mijn baan niet kwijt, werk er graag. Heb altijd goede tot zeer goede functioneringsgesprekken gekregen, er is me zelfs 2 weken geleden door de rayonmanager gevraagd of ik niet wilde solliciteren op een hogere functie, deze vond hij zeer bij me passen.

Hoewel u na ondertekening van een beëindigingsovereenkomst altijd een bedenktijd hebt raad ik u toch de sterkste af om de overeenkomst te tekenen zonder overleg met een deskundige. Bovendien is het inderdaad nog maar zeer de vraag of uw werkgever voldoende redenen heeft om afscheid van u te nemen, maar u moet dat altijd afwegen tegen de vraag of u daar, na alles wat er nu gebeurt, nog steeds wilt blijven werken. Desgewenst kan ik u helpen bij het nemen van uw beslissingen. In dat geval kunt u via direct contact met mij een afspraak maken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag