Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Onze dochter heeft gisteren te horen gekregen dat ze wordt teruggeplaatst van filiaalmanager naar verkoopmedewerkster omdat zij niet aan de gestelde eisen voldoet. Tevens wordt haar uren teruggebracht van 38 naar 32, salaris aangepast en overgeplaatst naar een ander filiaal (nog onbekend welke). Morgen wordt haar collega's ingelicht over deze eenzijdige beslissing.

Er is niets op papier gesteld behalve een beoordeling van december 2016, geen gedefinieerd verbetertraject en geen schriftelijke data wanneer er iets gaat plaatsvinden.

Omdat zij begin dit jaar een appartement heeft gekocht die gebaseerd is op haar huidige inkomen komt zij door deze eenzijdige beslissing in financiele moeilijkheden.

Help, welke stappen moet zij nemen????

Dit komt neer op een eenzijdige wijziging van arbeidsvoorwaarden en dat is slechts in uitzonderlijke omstandigheden toegestaan. Zij moet zich hier dan ook schriftelijk tegen verzetten. De situatie wordt anders indien uw dochter en haar werkgever bijvoorbeeld hebben afgesproken dat zij bij ontevredenheid van de werkgever kan worden teruggeplaatst. Mocht u en/of uw dochter hier verder over willen spreken, aarzel dan niet om rechtstreeks contact met mij op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw snelle reactie. Zij heeft tot nu toe alleen een mondelinge mededeling ontvangen en niets op papier. Ik zal haar op de hoogte stellen van uw advies.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag