Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij huren een woning op basis van de leegstandswet.
Nu krijgen wij na 4 maanden al een opzegging (niet omdat het verkocht is) maar omdat het aan iemand anders verhuurd gaat worden (niet meer in het kader van de leegstandswet). Het ging om een woonhuis (wat wij huurden) en het totale pand is een woonhuis + winkel. De nieuwe huurders huren de woning + de winkel voor een hogere prijs. Nu is mijn vraag ook: Wanneer is een overeenkomst voor bepaalde tijd? In onze huurovereenkomst staat:
Verhuurder verhuurt de woning tijdelijk, en de huurder huurt de woning tijdelijk met ingang van 01 november 2016. De overeenkomst wordt aangegaan voor de tijd van maximaal 60 maanden, of indien de vergunning eerder afloopt tot de einddatum van de vergunning. De minimumduur van de overeenkomst bedraagt zes maanden.

Met inachtneming van de minimumtermijn genoemd in 2.1 kan de huurovereenkomst door elk der partijen worden opgezegd tegen een voor de betaling van de huurprijs geldende dag.

Is dit nu voor onbepaalde tijd of bepaalde tijd?

En wat voor rechten hebben wij hier?

Er is een huurovereenkomst voor bepaalde tijd in het kader van de leegstandswet. In beginsel is de huurovereenkomst buiten koop om niet zomaar op te zeggen. Ik begrijp dat de verhuurder het hele pand aan een ander wil verhuren. Dit is doorgaans geen geldige reden en zal moeten worden beoordeeld uit de huurovereenkomst.

Beoordeel dit antwoord:

Dit is een volkomen niet rechtsgeldige opzegging immers verhuur op grond van de leegstandwet mag worden opgezegd onder de aldaar genoemde gronden voor toekenning.1 a t/m d Leegstandwet. U hebt diverse mogelijkheden tot uw beschikking.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag