Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


goeiedag,

Op dit moment heb ik een 40 urige baan en een vast contract bij mijn huidige werkgever (Sector: Handel) echter ben ik van plan om samen met een vriend van mij een V.O.F. op te starten op het gebied van Elektronica. Dit wil ik doen buiten mijn 40 urige baan echter heb ik het volgende in mijn arbeidsvoorwaarden ondertekend:

Nevenarbeidbeding:

Tijdens het dienstverband zal de werknemer zonder schriftelijke toestemming van de werkgever geen-al dan niet gehonoreerde nevenfuncties - hetzij als zelfstandige, hetzij ten behoeve van derden voor eigen rekening bekleden. indien toestemming is verleend is de werkgever te alleen tijde bevoegd de eerder verleende toestemming in de trekken.

Allereerst wil ik dit open en eerlijk gaan spelen echter heb ik een groot vermoeden dat mijn opdrachtgever het hier niet eens mee zal zijn.

Nu is mijn vraag:

In hoeverre kan mijn opdrachtgever erachter komen of ik wel van start ben gegaan met mijn V.O.F + wat kunnen de consequenties zijn als de V.O.F. aanga terwijl ik er geen toestemming voor heb gekregen?

Hoop hier graag verduidelijking op de krijgen

M.v.g.

Ik denk dat u bedoelt dat uw werkgever geen toestemming zal willen geven. Ik adviseer u deze vraag nogmaals te stellen in dit forum, maar dan in de rubriek "Arbeidsrecht algemeen". De arbeidsrechtjuristen zullen u dan verder kunnen informeren. Ik ben geen arbeidsrechtspecialist, maar mij lijkt dat als u naast uw full-time baan in een vof ook als zelfstandig ondernemer aan de slag gaat zonder toestemming van uw werkgever (zeker als dit in dezelfde branche is!), u een groot risico neemt met betrekking tot het behoud van uw baan....

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag