Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste
Ons huis heeft vanaf de bouw (2012)een aanbouw (2.4 m ) aan de achterzijde van de gevel met de buitenmuur die de erfgrens overschrijdt.Daar is erfrecht voor getekend.Buren hebben er toen voor gekozen om geen aanbouw te nemen ,ook geen heipalen extra te betalen waardoor bij ons geen rekening gehouden werd met extra zware fundering .Nu willen ze toch gaan uitbouwen en hebben ze ons ingelicht dat ze dat gingen doen. Wij hebben geen toestemming gegeven om aan ons muur aan te haken ( omdat wij daardoor garantie over ons huis verliezen ) en hebben wij gevraagd om plan van aanpak bij ons in te leveren over wat ze wel gingen doen. Ze hebben dat niet gedaan en zijn ze tegen onze muur gaan bouwen "contactloos "in hoe verre dat mogelijk en gebruiken ze onze buitenmuur als eigen buitenmuur. Volgens hun is dat gezamenlijke eigendom.
Wat ik uit de papieren terug kan halen is dat op het moment dat ze er wel voor de uitbouw hadden gekozen bij ons een x bedrag voor deze muur in mindering gebracht zou worden.Dat is dus niet gebeurt en in mijn ogen is dat echt onze eigendoom . Kan iemand me vertellen of ik dat inderdaad goed zie en wat ik er tegen kan doen. Want de buren negeren ons helemaal en bouwen gewoon door.

U schrijft:
Daar is erfrecht voor getekend.
Wat bedoelt u hiermee? Om uw vraag goed te kunnen beantwoorden, is vooral van belang om te weten hoe het zit met de buitenmuur van uw uitbouw. U schrijft dat deze vanaf de bouw in 2012 de erfgrens overschrijdt. U heeft dus in ieder geval deels gebouwd op grond van uw buren, maar ik schat in met "toestemming" van uw buren. Dit betekent dat enerzijds de muur niet van rechtswege mandelig is, zodat uw buren de muur niet zonder uw toestemming mogen gebruiken als buitenmuur voor hun voorgenomen aanbouw. Anderzijds moet u er wel rekening mee houden dat het feit dat uw buren toestemming hebben gegeven voor uw aanbouw deels op hun grond, dit niet maakt dat u daardoor eigenaar bent geworden van die grond.

Indien uw buren op hun eigen grond en echt contactloos (dus geen bouwkundige verbindingen met uw buitenmuur) gaan uitbouwen, dan kunt u zich behoudens afwijkende afspraken, op grond van uw eigendomsrecht hier niet tegen verzetten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag