Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb een loods geplaatst. 30jr geleden op een stuk land van de gemeente. Dit stuk ligt tussen allemaal stukken tuin van woonboten die erfpacht voor deze tuinen betalen. Ik heb nog nooit iets betaald en niemand heeft ooit bezwaar gemaakt. Is dit nu verjaard en is dit stuk grond nu van mij en kan ik mijn loods laten staan.

Zou kunnen.( 20 jaar) Hebt u destijds om toestemming gevraagd van de eigenaar , of kan er op latere momenten toestemming worden aangenomen uit relevante documenten , communicatie met de eigenaar ? Toestemming impliceert de erkenning en respect voor het eigendom van een ander en zou hier dus in de weg kunnen staan aan de lange verjaringstermijn .

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mijn grootouders woonde vroeger in een woonboot waar het stuk grond min of meer bij hoorde. Nadat de woonboot verkocht is bleef de loods mijn bezit de nieuwe bewoner heeft er nooit iets van gezegd.


Dus als ik het goed begrijp bestond er in eerste lijn wel aanvaarding van de grond en is daar erfpacht voor betaald? U- opvolgende gebruiker heeft met die kennis een deel van de grond verdeeld en een andere functie gegeven. Is het nu zo dat de eigenaren van de woonboot erfpacht betalen voor het grote of kleine stuk, met andere woorden is dat ooit aangepast?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag