Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik heb een vraag, 09-08-2013 is mijn vader overleden. Omdat ik met mijn zoon half mei 2013 door mijn ex-vriend uit huis zijn gezet. Woonde ik bij mijn vader in. 1 oktober kreeg ik mijn eigen woning. Ik ben dat gaan opknappen en wou mijn spullen over zetten. Mijn zus heeft toen de sloten vervangen van onze vader zijn huis. Politie wou niets doen omdat het een familie questie was. Mag zij dit zomaar doen? Nu in maart 2017 is het huis heel erg verwaarloost en ze is delen ervan aan het slopen. Wat kan ik hier aan doen?

Vooraf is het van belang om te weten of u samen uw zus (en eventuele andere broers en zussen) erfgenaam van uw vader was en of u de woning samen met uw zus (en eventuele andere broers en zussen) geërfd hebt. Zo ja, hebt u gezamenlijk eigendom van de woning en dan geldt dat als uw zus niet tot overleg bereid is en u geen toegang tot de woning wil verlenen en u krijgt ook niet de gelegenheid om de woning van uw vader op te knappen dat u zich tot de rechtbank kunt wenden om dit af te dwingen. Dat is nog een hele procedure maar dat zou u dan met een advocaat kunnen bekijken wat de mogelijkheden daartoe zijn.

Als u de woning niet mede hebt geërfd, maar uw zus wel, omdat u bent onterfd, dan kunt u niet zoveel, dan is het de eigendom van uw zus, waar zij mee mag doen wat ze wil. Als er echter nog spullen van u in de woning liggen dan hebt u daar wel recht op om die te krijgen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag