Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste,

Het betreft hier een vraag over huurrecht denk ik.
Er zijn echter meerder dingen aan de hand.

Wij hebben oms appartement verhuurd voor 5 jaar middels de leegstandwet. Dit is altijd via een officiëel bemiddelingsbureau gebeurd dus er zijn getekende contracten aanwezig. Het eerste contract waar alles in staat en 4 keer een verlenging.

Nu is het zo dat huurster in het laatste jaar een laminaatvloer in de woning heeft gelegd (waarvan zij op de hoogte was bij aanvang van dat jaar dat dat het laatste woonjaar betrof volgens de leegstandwet)

Nu kwam het moment dat zij eruit moest en er bezichtigingen voor de woning gepland stond. Zij wilde/kon de vloer niet opslaan want het was voor haar te kort dag om opslag te vinden. Zij heeft ook de officiële opzegbrief gekregen waarin de opzegtermijn volgens de wet staat vastgesteld.

Zij vroeg €300,00 euro voor de vloer, wij hebben gezegd dat we wel verder zouden kijken als de woning verkocht was en dat ze best wat geld kon krijgen. Nu is het zo dat het appartement na haar vertrek enorm begon te stinken. In de gang lag ook een laminaat vloer (met onze tapijttegels
Eronder) daar bleek een huisdier meerder malen te hebben geplast. Ik heb die vloer eruit moeten breken om alles vervolgens af te voeren en te herstellen zodat het er goed genoeg uitzag en weer fris rook voor bezichtigingen. Nu ging het in de gang niet om het stuk vloer waar zij een vergoeding voor wilde. Ik vroeg me wel af dat als het in de gang vol ligt met urine watonder de vloer in de tapijttegels getrokken is of er dan inder de betreffend vloer waar zij een vefgoeding voor wil ook allerlei vieze plekken zitten die nu nog niet zichtbaar zijn. Dit buitrn het feit dat we ons nogal voor het blok gesteld voelden om haar een vergoeding na verkoop te geven daar wij haar enorm tegemoet gekomen zijn op meerder fronten. Er moest bezichtigd worden en zij had geen tijd/zin om de vloer eruit te halen. Zijnzegt een mondelinge overeenkomst te hebben en bijt zich daar in vast.

Nu is het ook zo dat i het contract staat dat zij zelf stroom, water, stadsverwarming had moeten gaan betalen. Ze heeft het nooit op haar naam gezet en ze heeft het nooit betaald. Wij wilde haar besg helpen omdat ze in een moeilijke positie zat maar het gaat hier inmiddels om €16.000,- aan kosten.
Wij hebben een naheffing gekregen voor water en stroom wat zij verbruikt heeft. De vraag is nu of we kunnen terugvorderen omdat ze getekend heeft voor het contract waar instaat dat zij dat zelf met de stroom en water leverancier moet regelen mits er geen voorschot is opgenomen in het contract?? Wij zijn zeer teleurgesteld. Zij heeft een advocaat een brief laten sturen dat wij in gebreke zijn omdat we geen 300,00 voor de vloer hebben betaald. Wij hebben de deuren dichtgegooid omdat ze agressief werd en ook nog de boxsleutel weigered in te leveren wat de verkoop van het appartement in gevaar had kunnen brengen. Tot op heden hebben wij de boxsleutel niet ontvangen(ze mocht haar spullen langer laten staan omdat ze geen opslag had)
Zij overweegt om ons voor de rechter te dagen vanwege dit geschil. Onze vraag is; hebben wij een zaak? We zijn het meer dan zat inmiddels.
Het appartement is inmiddels 2 weken geleden verkocht.

Partijen zijn mondeling afgeweken van bepalingen uit het contract en dit is gemakkelijk te bewijzen. Ik zou stellen dat u schade lijdt doordat het huisdier zijn behoeften deed, en dat u een vordering heeft op mevrouw ter grootte van het verbruik van nutsvoorzieningen. Misschien kan ik u helpen maar dan moet ik wel de brief van de advocaat eerst lezen. Die mag u sturen nadat u direct contact heeft gemaakt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag