Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Naast onze woningen worden nieuwe huizen gebouwd. De bouwplaats is bijna helemaal afgezet met hekken alleen bij ons oprit mist 1 hek. Je kunt zo de bouwput inlopen. We hebben hier al melding van gemaakt maar tot op heden is er niks aan gedaan. Wat kunnen wij doen?
Onlangs is er al een hek op onze auto gevallen door de harde wind (en niet goed vastzetten van de hekken) deze schade moet nog vergoed worden.


Tevens willen ze een deel van onze schutting weghalen (staat 100 procent op onze eigen grond) wij zien dit niet zitten ivm de veiligheid voor onze kinderen en niet eerder nagekomen afspraken met de aannemer. Zijn wij verplicht hieraan mee te werken?

De uitvoerder is al bij ons geweest maar zoals al te lezen hebben we nu al geen vertrouwen over toekomstige afspraken.

U kunt het bouwbedrijf melden dat er een gevaarlijke situatie bij u is ontstaan, waardoor schade te verwachten valt. Tevens geeft u aan dat u hem als gevolg daarvan aansprakelijk houdt voor eventuele daaruit voortvloeiende schade. U bent niet verplicht om de schutting weg te halen, tenzij dit niet anders kan. De schade dient dan wel vergoed te worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag