Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben een huis verkocht met n kleine tuin achter huis ligt nog n vrije kavel dus gezegd gebruik die kavel om kinderen te laten spelen. In de verkoopakte staat dit beschreven als om/niet de notaris heeft ons op geen enkele wijze uitgelegd wat dat voor consequenties zou inhouden. Buren hebben van gebruik , misbruik, gemaakt. Wil beƫindiging van dit gebruik. Wat te doen.

Om niet betekent dat er tussen u en koper een gebruiksovereenkomst is gesloten. Deze is opzegbaar met inachtneming van een termijn van twee weken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Zou het werkelijk zo makkelijk zijn? Wij zijn een bodem procedure gestart om het gebruikersrecht op te kunnen zeggen. Hebben de persoon in kwestie voor elk jaar van gebruik een maand gegeven dus dat zou in oktober moeten aflopen. Denkt U echt dat de rechter zegt dat ik mijn kavel weer voor "eigen" gebruik krijg en hierna de kavel afzetten.


Ja. Jammer dat er een procedure gestart voor moest worden. Om niet betekent in juridische zin dat partijen een overeenkomst van gebruik hebben gesloten zonder tegenprestatie. Dit soort overeenkomsten zijn persoonlijk en zeker opzegbaar als er een nieuwe gebruiker komt , maar ook als er niet conform het gebruik wordt gehandeld , dan is er sprake van een wanprestatie. En na enkele waarschuwingen mag u het opzeggen. Zelfs in het geval dat er niets aan de hand is , mag de overeenkomst worden opgezegd. Dat is gelijk aan de regels van de verhuur van grond of opstallen buiten het geval van bedrijf of woning.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw info hoop dat het dan ook zo zal lopen de koper denkt dat hij het gebruikersrecht heeft zolang hij daar woont. Dus dat is dus niet zo. Gelukkig!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag