Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Snippergroen

We hebben een stuk snippergroen ca 3 bij 4 meter dat we huurden van de gemeente Utrecht (Vleuten) voor 23 euro per jaar. Gezien de gemeentes hiervan af willen en marktcomform moeten verhuren hebben ze het volgende aanbod gedaan. Blijven huren voor het hogere huurbedrag van 150 euro per jaar of, de grond kopen. Wij hebben aangegeven de grond te willen kopen. Echter na ruim een jaar van herinneringen gestuurd te hebben geeft de gemeente eindelijk een reactie en geeft aan dat we het toch niet kunnen kopen. inmiddels hadden we al twee keer de hogere huur moeten betalen. Ze gaven aan dat dit verrekend zou worden met de koopprijs.
De reden dat we het toch niet kunnen kopen had te maken met dat de afdelingen langs elkaar heen hadden gewerkt en het stukje grond hoort te veel bij de weg volgen de gemeente.
Mijn vraag is, mijns inzien mag de huur van het stukje grond in onze situatie niet zo extreem verhoogd worden omdat ons niet de gelegenheid word gegeven het stuk te kopen. Klopt dit?

Ja, de regel is wel dat onverkoopbaarheid de waarde aantast , leidend tot waardevermindering , en een lager huurprijs dus . Ligt er leidingwerk dan is de huurprijs de helft marktconform, bijvoorbeeld.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag