Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn beste vriend en ikzelf overwegen om samen te gaan wonen.
Ikzelf heb een WAO uitkering (afgekeurd 70-100% op bijstands niveau) hij heeft een vaste baan.
Nu weet ik dat de huurtoeslag zal worden verlaagd dan wel gestopt zal worden.
Het op mijn handicap aangepaste huis zal op mijn naam blijven staan en hij zal mij de helft van alle vaste lasten die van toepassing zijn betalen.
Hij zal op de bovenverdieping twee kamers, badkamer en berging voor zichzelf hebben en een toillet beneden. Ikzelf heb beneden een wwonkamer, twee slaapkamers en een eigen badkamer en toillet. De keuken zullen we moeten delen.
Hoe kunnen wij dit alles het beste regelen, wat zijn de mogelijke gevolgen op financieel gebied, krijg ik mijn vergoedingen van bijzondere bijstand naar aanleiding van mijn handicap nog wel uitgekeerd?
Kan ik hem als huurder in huis nemen of zal het toch gezien worden als samen een huishouding voeren? Wat ik absoluut wil voorkomen, is dat we fiscaal partner worden.
Hoe houd ik het inwonen van mij goede vriend op papier zakelijk omdat het hier niet gaat om een liefdes relatie.

Alvast bedankt.

Dan verhuur van een deel van uw huis , op papier in een huurovereenkomst. En past u op dat de diensten ook sociale media nagaan om te controleren of hetgeen u stelt waar is. Dus geen affectieve relatie want dan wordt er een duurzame gedeelde huishouding aangenomen. Bovendien kan verhuur alleen met toestemming van de verhuurder of van de bank. Als u echt al uw vragen definitief beantwoord wil hebben moet uw situatie diep bestudeerd worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag