Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk 7 jaar bij een supermarkt, heb daar sinds 4 jaar een leidinggevende functie en een contract voor onbepaalde tijd. Ik krijg al drie jaar op rij een beoordeling waarbij ik goed of bovenverwachting goed presteer, maar omdat ik mij meer wil richten op mijn studie en ik steeds meer van visie verschil wat betreft het beleid van de supermarkt, wil ik per september dit jaar een lagere functie uitoefenen met minder verantwoordelijkheid. Mijn manager gaat hier niet mee akkoord. Zij is van mening dat ik ofwel moet kiezen voor mijn huidige functie en daarin goed moet presteren, ofwel de keuze moet maken volledig te stoppen bij de supermarkt waar ik nu werk. Een tussenweg in de vorm van functieverlaging is volgens haar geen optie. Op het moment dat ik niet meer zou kunnen of willen voldoen aan bepaalde verwachtingen die een leidinggevende functie met zich meebrengt, stelt mijn manager dat mijn arbeidscontract onder de noemer van werkweigering ontbonden zou kunnen worden. Met andere woorden sta ik volgens haar voor de volgende keuze: of ik blijf mijn leidinggevende functie uitoefenen zoals mijn werkgever dat van mij verlangt ondanks het feit dat ik dat niet meer wens, kan en wil, of ik word ontslagen.
Mijn vraag hierover is in hoeverre mijn manager het recht heeft om een dergelijke keuze voor te stellen zonder uit te zoeken of een functieverlaging mogelijk is en in hoeverre het klopt dat ik onder de noemer van werkweigering ontslagen kan worden, ondanks mijn goede beoordelingen en aanbod om een lagere functie uit te oefenen.

Beste, jij bent gehouden om jouw eigen functie uit te oefenen. Jij kunt geen functieverlaging eisen. Ontslag op grond van werkweigering is niet zomaar aan de orde. Mocht je vragen hebben of willen overleggen, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag