Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,

Ik heb de volgende vraag.
Wij hebben een koopovereenkomst afgesloten voor een caravan! In April wilde wij hier al gebruik van maken, dus zou de leverdatum week 10 zijn. ( staat In ondertekend koopcontract)In begin juni willen wij hiermee op zomervakantie!! Nou heb ik deze week de dealer gebeld En deze meldde mij, dat de leverdatum ineens week 22 is geworden!! Omdat dit allemaal na onze al geboekte vakanties is en wij dus na levering de caravan gelijk naar de stalling kunnen doen, wil ik van het koopcontract af en de deal dus laten ontbinden! Mijn vraag is, heb ik hier recht op??? Of kan de dealer dat weigeren?? Hoop van U te horen.

Mvg

Als in de koopovereenkomst een duidelijke leverdatum is afgesproken, dan is hier sprake van een harde deadline. Verloopt deze datum, dan treedt verzuim automatisch in. U kunt dan overgaan tot ontbinding van de koopovereenkomst.

Het is noodzakelijk dat u de koopovereenkomst dan schriftelijk en aangetekend ontbindt. Heeft u hulp nodig bij het schriftelijk ontbinden van uw koopovereenkomst, laat het mij weten.

Beoordeel dit antwoord:

Ik wil er aan toevoegen dat de koper ook uitdrukkelijk nakoming mag eisen, dus levering van de caravan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemiddag,
Allereerst dank voor uw antwoord. Ik heb nog een kleine aanvulling.
Wij hébben namelijk ook nog een latere kopie gehad, met verwachte leverdatum omstreeks 04-2017. Geldt het gegeven antwoord van u dan ook?? Want week 22 is in mijn ogen, niet omstreeks 04-2017!!

Hoop van u te horen.


U mag levering eisen conform de afgesproken datum, Of indien deze nadien is gewijzigd en akkoord door beide partijen, die datum.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag