Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Sinds januari dit jaar werkzaam bij mijn huidige werkgever in de functie Meewerkend voorman. Mijn collega's krijgen nu een nieuwe functietitel. Ze zijn allemaal operationeel medewerker maar worden nu ingedeeld in Monteur, Servicemonteur of 1e monteur aan de hand van kennis en ervaring.
Tevens worden hun allemaal 2 schalen terug gezet in de salarisschaal (CAO Midden en klein bedrijf in de metaal). Dit is volgens onze werkgever omdat ze nu ingedeeld worden in functies die horen bij een bepaalde salarisschaal. Nu word ik ook teruggezet in salarisschaal wat inhoud dat ik dezelfde functie hou (Meewerkend Voorman) maar wel van salarisschaal i/10 terug naar g/8. Dit houd in dat mijn bruto salaris wat ik nu heb al hoger is dan het bruto salaris aan het einde van schaal g/8 waardoor de werkgever mij nooit meer salaris verhoging verschuldigd is volgens CAO.

Nou vroeg ik mij af mag dit zomaar?

Dit stond in mijn contract, weet niet of dit de werkgever het recht geeft om zomaar wijzigingen door te voeren:

Artikel 13 : Wijzigingsbepaling


13.1 De werkgever is bevoegd de in de onderhavige arbeidsovereenkomst en in de bijlage neergelegde arbeidsvoorwaarden te wijzigen, als hij bij de wijziging een zwaarwegend belang heeft.

Beste, jouw werkgever mag de arbeidsvoorwaarden niet zomaar eenzijdig wijzigen. Hij moet een zwaarwegend belang hebben. Bovendien moet er rekening gehouden worden met de belangen van de betreffende werknemers. Mijn advies aan jou en jouw collega's is dan ook om jullie hiertegen schriftelijk te verzetten en aanspraak te maken op het overeengekomen loon. Is in de cao een voorziening opgenomen voor deze teruggang in salaris? Aarzel niet om rechtstreeks contact met mij op te nemen, als je vragen hebt of wilt overleggen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag