Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,

Ik heb een min/max-arbeidsovereenkomst, 16-36 uur. Ik sta voor de komende weken ingeroosterd voor 40 uur, wat ik elke week werk (op enkele vrije dagen na). Ik heb deze uren hard nodig, echter lijkt het erop dat het werk opeens 'op' is. Kan ik zomaar naar huis worden gestuurd? Of is het zo dat, als het rooster al is vastgelegd, ik voor 40 uur moet worden uitbetaald?

Er staat wel in mijn arbeidsovereenkomst dat ik alleen word uitbetaald voor feitelijk gewerkte uren. Hoe zit dit precies? Het gaat om klantenservice.

Als u een arbeidsovereenkomst voor 16-36 bent aangegaan, hebt u recht op voldoening van het loon over 16 uren. Als uw werkgever de feitelijk gewerkte uren wil uitbetalen, had hij ene 0 uren contract moeten aangaan.

U kunt uw contract laten nagaan door een jurist voor een duidelijk oplossing.

Beoordeel dit antwoord:

Hallo, indien jij langere tijd (minimaal drie maanden) 40 uur in de week werkt, bestaat op grond van de wet het vermoeden dat jij een arbeidsovereenkomst van 40 uur per week hebt. Jij kan dan niet zomaar naar huis gestuurd worden. Jouw werkgever dient jou dan die 40 uur uit te betalen. Jouw werkgever zou dat vermoeden kunnen weerleggen bijvoorbeeld door aan te tonen dat er slechts sprake was van een tijdelijke piek in de werkzaamheden.

Jij geeft aan dat je een arbeidsovereenkomst hebt voor minimaal 16 uur per week. Jouw werkgever kan jou dan niet alleen de gewerkte uren uitbetalen, maar moet minimaal 16 uur uitbetalen zelfs als er geen werk voor jou is.

Het is zeker van belang om deze kwestie goed te laten bekijken. Mocht je vragen hebben of willen overleggen, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag