Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Geachte heer, mevrouw,
Er rust een kwalitatieve verplichting akte uit 1997 op ons bedrijfsperceel. De koper wil deze akte eraf hebben, anders wil hij ons bedrijf niet kopen..
Ivm genoemde percelen in de akte van partij B zijn de aantal betrokkenen van 8 na 20 jaar naar 36 opgelopen. De meeste zijn buurt, die wij allemaal op een nette manier via de notaris geprobeerd hebben met uitleg van de rede om de akte door te halen.
Grotendeels nieuwe partij B wisten niets van onze akte af, het stond zelfs niet in hun koopakte. Iets meer dan de helft heeft voor afschaffing akte getekend. Ondanks dat er een Wet Milieubeheer vergunning is, zijn ze bang of willen gewoonweg niet meewerken.

Mijn vraag: Hoe kijken jullie als juristen naar dit verhaal? Hebben jullie een oplossing?

Bij voorbaat dank voor het beantwoorden

Uw kwalitatieve verplichting zal dienen ter bescherming van de belangen van de betrokkenen. Tenzij de betrokkenen feitelijk geen belang (meer) hebben, kan van hen niet worden verlangd dat zij meewerken aan doorhaling van de kwalitatieve verplichting. Alleen in het geval dat de betrokkenen objectief geen belang (meer) hebben maar toch weigeren mee te werken aan doorhaling, zou u met een beroep op misbruik van recht van de desbetreffende betrokkenen kunnen vorderen dat zij aan doorhaling meewerken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor het beantwoorden.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag