Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben ons huis met platdak 13-1-2017verkocht. Nu willen onze kopers €7000 omdat ze vocht hebben door het dak,het dak is 40jaar old net als het huis.
Zij hebben geen bouwkundig onderzoek laten doen en konden self op het dak kijken!
Wij hebben vlak voor de verkoop het dak nog na laten kijken door een erkende loodgieter,daar hebben zijn een Mail van gekregen.
Wat moeten wij niet mee?

Vriendelijke groet

Beste, de eerste stap die genomen moet worden is het gemotiveerd afwijzen van de aansprakelijkheid. De motivering bestaat uit de punten die u in uw verhaal hebt genoemd: het dak is 40 jaar oud (en dat wisten de kopers), de kopers hebben geen bouwkundig onderzoek laten verrichten, zij konden het dak inspecteren en de kopers zijn voor de koop op de hoogte gebracht van de inspectie van het dak door een erkende loodgieter. Ik ben overigens wel benieuwd wat de uitkomst was van de inspectie. Uiteindelijk komt het in dit soort zaken neer op een weging tussen de onderzoeksplicht van de kopers en de mededelingsplicht van de verkopers. Mocht u hier verder over willen spreken, aarzel dan niet om rechtstreeks contact met mij op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De inspectie van het dak hebben we pas na de klacht aan de kopers gemaild!
De bevinding van de loodgieter was dat hij bij de afwaterings buis 2stenen heeft weggehaald,want daar door kon het water niet goed weglopen .
Wij hebben een idee dat de vriend van de buurvrouw daar meer van weet,die schijnt baker op het dak te lopen om de boek te sabboteren omdat hij zo vreselijk boos was dat wij2nieuwe schuting delen op onze grond hebben gezet.
We hebben het hele huis wit geschilderd en gewit en daar om dus ook het dak na laten kijken en en zelfs een nieuwe CV ketel laten plaatsen.


Oke, ik neem aan dat de inspectie heeft plaatsgevonden omdat er lekkage/een probleem was. Indien dit juist is, dan geldt dat het handiger was geweest om dit vooraf te melden aan de kopers. Hoe dan ook, kan de e-mail van de loodgieter gebruikt worden om aan te tonen dat jullie erop mochten vertrouwen dat er geen problemen waren met het dak (ervan uitgaande dat een loodgieter de juiste deskundige is om het dak te inspecteren). De te nemen actie blijft overigens gelijk, namelijk het onderbouwd afwijzen van aansprakelijkheid.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag