Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mag er in mijn gehuurde kamer door de huisbaas in gehuurde klusjesmannen zonder mijn bij zijn in mijn kamer komen?

Ik had ze soort van toestemming gegeven dat ze een gaatje mochten boren in mijn vloer onder een kast voor nieuwe kabels, maar toen ik thuis kwam waren niet alleen die nieuwe kabels geplaatst met het gaatje in de vloer. Er nu ook in de hoek van mijn kamer waar ik met de klussers niet eens over gesproken of naar gekeken een 10x5 cm gat waar dikke kabels uit komen (en soms troep) dat niet mooi weg gewerkt is en bij elkaar gehouden word met tape. Ook was het tevens blijkbaar hun laatste werk dag van de huidige serie aan verbouwingen dus nu word ik eigenlijk geforceerd om hier maar mee te leven. Dit is niet gecommuniceerd met mij en mijn huisbaas heeft mij ook niets laten weten dat er wat ging gebeuren in mijn kamer. De klussers hadden het zelf bij mij aangekondigt 1 dag van te voren.

Ik had voor heen geklaagt over iets buiten mijn kamer toen ik niet thuis was en kreeg een email terug waarbij hij zei dat hij mijn email over het hoofd had gezien en mij dus niet op de hoogte had gebracht dat er werkzaamheden IN mijn kamer zouden gebeuren en kreeg een simpele "sorry". Toen wist ik niet dat de klussers al bezig waren in mijn kamer en dus dat gat hebben gemaakt.

Mijn huisbaas had ver daar voor zwart op wit beloofd dat er geen verbouwingen gingen plaats vinden in mijn kamer en als dit wel zou gebeuren dan zou dit ver van te voren aangekondigt worden, wat dus niet gebeurt is. Verder betaal ik nog steeds volle prijs terwijl de verbouwingen in ons studenten huis al een aantal maanden aan de gang zijn. En we hebben er niet echt een enige inbreng in. Het word aangekondigt en gewoon gedaan en de klussers werken meer volgens een eigen schema en we weten nooit echt wanneer ze er weer zijn. Kamers compleet ombouwen word wel alleen gedaan als iemand uit de kamer is gegaan(verhuist)

Deze huisbaas staat er bij ons om bekend voor zijn slechte communicatie en er word door het hele huis maar verbouwd door de zelfde groep klussers die alle sleutels hebben van onze kamers (De huisbaas is er nooit bij en ze kloppen wel zo ver ik weet), en we hebben meerdere keren geklaagt over allerlei dingen zoals geluids overlast, bouw materialen dat overal maar blijft liggen in de gang en veiligheid.

Mag dit allemaal gewoon?

Indien er een gebrek aan uw kamer is ten gevolge van werkzaamheden die niet of slecht zijn afgemaakt mag u uw huisbaas hierover aanspreken en u mag hem een tijd vergunnen om het gebrek op te lossen. Als uw huisbaas dat nalaat mag daarna een deel van de huur opschorten bij wijze van stok achter de deur en als het gebrek ernstig is mag u ook de huur verrekenen ( laat deze verklaring echter opmaken door een jurist). Alternatief is dat u de huurcommissie inschakelt bij problemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag