Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ontvang sinds 3 maanden een ww uitkering, aangezien mijn jaarcontract niet is verlengd. Daarvoor werkte ik bijna 9 jaar bij een werkgever waarbij ik een concurrentiebeding van 2 jaar heb ondertekend. Bij deze werkgever heb ik destijds zelf ontslag genomen en werk ik inmiddels bijna 16 maanden niet meer. Nu heb ik een baan aangeboden gekregen bij een zelfde soort onderneming als waar ik bijna 9 jaar heb gewerkt.

De functie die ik aangeboden heb gekregen ligt onder mijn werk- en denkniveau en onder mijn laatst verdiende salaris. Ik heb persoonlijk aan mijn vorige werkgever gevraagd mij te ontheffing van mijn concurrentiebeding. Zij wil hier echter niet aan meewerken en heeft aangegeven stappen te zullen ondernemen als ik de baan toch accepteer.

Ik vind het heel moeilijk want ik wil heel graag uit de WW, maar ik wil ook geen risico lopen op een boete. Ik heb zelfs gelezen dat mijn vorige werkgever een vergoeding aan mij opgelegd kan worden doordat ik geen passend werk kan aanvaarden. Ik ontvang heel graag advies.

Een concurrentiebeding is zeker een risico. Ik neem aan dat er een boete staat op overtreding van het beding . Je zou de rechter kunnen vragen om jou te ontheffen van het concurrentiebeding. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om rechtstreeks contact met mij op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:

Is het non-concurrentiebeding )NCB) rechtsgeldig tot stand gekomen?Wat is het belang van de ex-werkgever bij handhaving?
wat is uw (financieel) belang?
kent u klanten?
Kent u bedrijfsgeheimen?
Wat is de omvang van het ncb (tijd, straal etc.)?
Dit, en tal van andere factoren, zal de kantonrechter meewegen bij matiging (niet ontheffing) van het ncb. Ik adviseer u dan ook zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat o meen en ander door te spreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag