Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik heb de volgende vraag. Inmiddels ben al geruime tijd uit elkaar met mijn ex partner. Ik ben nooit getrouwd geweest met haar of een geregisteerd partnerschap aangegaan. In onderling overleg is er besloten dat ik inmiddels €283 kinderalimentatie betaal.
Mijn zoon van 12 is om het weekend van vrijdag op maandag bij. Inmiddels is hij ook elke maandag op woensdag bij mij. Als ik dit omreken naar dagen kom ik op 182 dagen dat hij bij mij is. In mijn beleving kun je dus spreken van co-ouderschap en lijkt mij een bedrag van €283 niet helemaal reeel.

Ik heb de volgende vraag: Ben ik nog kinderalimenatie verschuldigd als er sprake is van co-ouderschap?

Beide ouders blijven naar rato van draagkracht onderhoudsplichtig. Een wijziging van de zorgregeling kan wel een wijziging in te hanteren zorgkorting met zich mee brengen omdat er dan meer kosten in natura worden voldaan. Er is dan ook wel aanleiding voor een herziening van de berekening en de afspraken. Het is aan te raden een nieuwe berekening te laten maken. Desgewenst kunt u hiervoor contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Het is in uw geval verstandig na te rekenen of het bedrag nog wel juist is. Co-ouderschap kan zeker tot een andere conclusie leiden al zijn beide ouders uiteraard nog onderhoudsplichtig en kan het zijn dat soms toch nog een bepaald bedrag aan de ex partner ten behoeve van het kind moet worden betaald. Desgewenst kunt u ook met mij contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag