Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik train bij een sportschool en wil nu mijn abonnement opzeggen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Als ik dit bijvoorbeeld vandaag doe, moet ik dan betalen tot en met 20 april (30 dagen) of tot en met 30 april (kalendermaand)? Hoe wordt in dit geval 'maand' geïnterpreteerd?

Bij een opzegtermijn van een maand, wordt er in beginsel bedoeld een kalendermaand. dit betekend dus dat u de maand waarin u opzegt en de daaropvolgende maand nog contributie moet betalen. U mag dan natuurlijk wel gebruik blijven maken van de accommodaties tijdens deze periode.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb in een uitleg van de wet van Dam gelezen dat met een maand maximaal 30/31 dagen wordt bedoeld. Klopt dit niet dan?


Ja dat is een kalendermaand. Als er dus in een overeenkomst staat dat er een opzegtermijn van een kalendermaand geldt, is het afhankelijk van hoeveel dagen de maand telt (31/30 of 28) dit is dan de periode die geldt als opzegtermijn. Als u op 20 maart opzegt gaat vanaf dat moment de termijn lopen, in de praktijk betekend dit dat u de maand maart en april nog moet betalen. 30 april is dan de laatste dag, tot die dag kunt u dan ook gebruik blijven maken van de accommodaties/diensten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag