Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte jurist(en),

Ik zit met een probleempje. Ik heb recentelijk een online aankoop gedaan met een dienst waarbij je achteraf betaald. Ik ben daarna vergeten om te betalen, wat natuurlijk mijn eigen domme schuld is.

Nou krijg ik enkele dagen geleden bericht van Incassobureau Segoria of ik even 64 euro wil overmaken, 24 euro hoofdsom plus 40 euro incassokosten. Ik heb echter hiervoor nog nooit bericht gehad van het incassobureau, en naar mijn weten zijn zij wettelijk verplicht om mij eerst de kans te geven de hoofdsom te betalen zonder incassokosten.

Ik heb een email gestuurd waarin zij beweren dat ik op 31/1/2017 een email heb ontvangen met het verzoek de hoofdsom te betalen, en daarnaast ook nog per brief op 25/02/2017. Ik ben recentelijk verhuisd, dus het zou goed kunnen dat ze die brief verstuurd hebben, maar die email is absoluut niet verstuurd en dat kan ik bewijzen. Ik ben ook mijn spambox er uitvoerig op nagegaan en de email is nooit verstuurd.

Sta ik hier in mijn recht om alleen de hoofdsom te betalen?

Hartelijk dank voor uw tijd,
RH.

Het bewijs van verzending van de brief is voldoende voor het aantonen dat de noodzakelijke 14 dagen herinnering is gestuurd. Het feit dat u bent verhuisd ligt in uw risicosfeer , u had dan of op tijd moeten betalen of ow nieuwe adres doorgeven als u geen gebruik maakt van een verhuisdienst en /oftijdelijke doorverzending.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag