Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Ongeveer 5 jaar geleden ben ik (eerst gedeeltelijk) in de ziektewet gekomen. Daarna heb ik een WGA-uitkering gekregen, welke recentelijk is omgezet naar een IVA-uitkering vanwege 80-100% arbeidsongeschiktheid, zonder uitzicht op re-integratie.
Nu heb ik gehoord dat in deze gevallen de werkgever meestal voorstelt om het contract te ontbinden en dat ik dan recht heb op een transitievergoeding.
Graag wil ik weten of het inderdaad verplicht is dat de werkgever deze transitievergoeding aan mij betaalt en op welke manier deze juist berekent wordt. Ik heb geen rechtsbijstandverzekering voor werk, vandaar dat ik hoop dat jullie mijn vraag kunnen beantwoorden.
Voor zover ik kan zien, staan er geen uitzonderingen in de CAO waaronder ik val (CAO gehandicaptenzorg).

Alvast bedankt.

Wanneer de werkgever de arbeidsovereenkomst opzegt heeft u recht op de transitievergoeding (TV). De hoogte van de TV kunt u heel eenvoudig berekenen via rekenprogramma`s op internet.

De werkgever is echter niet verplicht om op te zeggen. Sommige werkgevers doen dit ook niet. In dat geval kunt u bijna nooit aanspraak maken op de TV. Hierover is al veel geprocedeerd, maar de werknemers trekken meestal aan het kortste eind.

Vaak stelt de werkgever een vaststellingsovereenkomst voor. Laat die toetsen door een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Vaak neemt de werkgever de kosten voor zijn rekening.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag