Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte Jurist( en),

Ik ben sinds een aantal jaren werkzaam bij mijn huidige werkgever. Ik heb het idee dat ik onderbetaald ben de afgelopen jaren. In mijn contract staat de volgende zin:

Per ingangsdatum geniet de werknemer de volgende beloning:

Een salaris van ... per maand op basis van een fulltime werkweek van 40 uur. Het betreft een all in salaris buiten de CAO schalen, wat inhoudt dat eventuele overuren en toeslaguren geacht worden onderdeel te zijn van genoemd salaris en derhalve niet separaat worden vergoed.

Gezien mijn functie zou ik volgens de cao bij een 40 uur werkweek in salarisschaal G vallen. Het geval wil dat ik structureel veel meer uren maak dan 40 per week, echter op dit moment ligt mijn salaris lager dan dat van iemand in salaris schaal G die 40 uren werkt. Doordat ik een salaris buiten de CAO schaal heb weet ik niet waar ik recht op heb, is een salaris buiten cao automatisch altijd hoger dan de hoogste schaal in de CAO? Mag een werkgever überhaupt zomaar zich afzijdig houden van de CAO? Indien blijkt dat ik onrechtmatig "onderbetaald" kan ik hier nog wat over terugvragen?

Ik zou erg blij zijn als iemand mij van wat duidelijkheid kan voorzien.

Alvast ontzettend bedankt.

Van een cao mag niet ten nadele van een werknemer worden afgeweken. Het lijkt er op dat dit bij u wel het geval is. Het lijkt mij verstandig om in contact te treden met een arbeidsrechtsspecialist om te bezien of u inderdaad te weinig betaald heeft gekregen. Wellicht is een deel van uw vordering verjaard, maar over een aantal jaar zult u nog wel een loonvordering hebben als u daadwerkelijk te weinig betaald heeft gekregen. Indien gewenst kunt u contact opnemen met mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag