Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik ben per 16 januari mijn huurwoning uitgegaan, na rekening houdend met het opzegtermijn. Nu heb ik in maart mijn borg teruggekregen verminderd met een bedrag van € 200,00 ivm onderhoudskosten. Nu heb ik om een specificatie van de kosten gevraagd, gezien ik de woning in dezelfde staat heb achtergelaten als toen ik er ben ingegaan. In de specificatie staat:
Cilinder, stopcontacten / schakelaars, rookmelder (en uiteraard arbeidsloon en BTW over het totaalbedrag). Er is geen aanvangstaat aangemaakt, in ieder geval geen door mij ondertekend. Ook is de verhuurder niet voor mijn vertrek langs geweest om eventuele schade te benoemen, waardoor ik de gelegenheid zou hebben gehad om het zelf te doen.
Klopt het dat hierdoor de verhuurder geen reden heeft om € 200,00 van mijn borg in te houden? Zo ja, hoe kan ik dit het beste naar de verhuurder communiceren?

Dat klopt inderdaad. De verhuurder had met u een eindinspectie moeten doen en u de gelegenheid moeten geven voor herstel van de gebreken. U kunt schriftelijk de verhuurder in gebreke stellen en alsnog de volledige borg vragen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag