Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Beste Heer/Mevrouw,

Ik en mijn vriendin huren samen een verdieping van een rijtjeswoning met een met een eigen voordeur aan de straat. Na een avond stappen kwam mijn vriendin thuis en ontdekte zij dat er een afgebroken sleutel in het voordeurslot zit. Ik was op dat moment niet thuis. De politie is langs gekomen omdat het mogelijk om een poging tot inbraak zou kunnen gaan en deze heeft een slotenmaker ingeschakeld. Deze zag enkel de mogelijkheid om een ruitje boven het slot in te tikken en van binnenuit het slot te openen.

Omdat het een huurwoning betreft is er telefonisch toestemming gevraagd aan de huisbaas. Deze is gegeven waarna de slotenmaker in actie is gekomen. Hij heeft er een nieuw slot in gezet en een nieuw ruitje. We kregen een factuur van 275 euro. Daarna heeft de politie een rondje gemaakt om er zeker van te zijn dat er niemand binnen was. Er bleken ook geen spullen verdwenen, wat er fijn was.

Deze factuur zou voor onze huisbaas zijn die hem bij zijn verzekering zou kunnen indienen. Samen met het zaaknummer van de politie hebben we dat aan hem overhandigd en daarbij zei hij dat hij het in orde zou maken.

Kort geleden kregen we een aanmaning binnen dat de factuur nog niet betaald is. Nadat we de huisbaas (een heel warrig persoon) hier over gebeld hebben gaf hij aan geen factuur te hebben gezien, nooit toestemming te hebben gegeven voor het intikken van de ruit en dat de verzekering het niet zou dekken. Zonder het te zeggen komt het er op neer dat we zelf de factuur maar moesten betalen.

Zou u kunnen aangeven wie deze factuur zou moeten betalen en heeft u enig advies welke stappen we kunnen doorlopen om dit probleem op te lossen? Het is erg moeilijk communiceren met onze huisbaas.

Bij voorbaat dank,

In dit geval dient de verhuurder de slot voor zijn rekening te nemen. Hij dient formeel in gebreke gesteld te worden om de factuur alsnog te betalen. U kunt dat zelf doen of overlaten aan een jurist, waarbij hij het probleem dan serieus zal nemen. Ik kan u hierin bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag