Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik kreeg in januari een brief van mijn werkgever dat er over 2016 te weinig pensioenafdracht is geweest en dat dit in een periode van 2 jaar in overleg met de OR maandelijks extra wordt ingehouden op het bruto salaris.
nu is echter het geval dat ik per 31-03-2017 niet meer in dienst ben van het bedrijf en willen zij het hele bedrag in 1x inhouden.
het bedrijf is er in januari 2017 achter gekomen dat zij een fout hebben gemaakt en ik in december 2016 een vaststellingsovereenkomst heb getekend waar ook een finale kwijting in staat.
Mag het bedrijf dan het hele bedrag van €690,-- zomaar inhouden.

In beginsel mag dat als het bedrijf deze fout niet had kunnen voorzien. Verder hangt het af van welke afspraken in de vaststellingsovereenkomst zijn overeengekomen. Als er finale kwijting is verleend kan ik me voorstellen dat de afdracht niet in rekening zal worden gebracht. Dit kunt u afstemmen met de werkgever.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

in het vaststellingsovereenkomst staat letterlijk.

"partijen verklaren dat ze alle tussen hen bestaande kwesties hebben besproken en indien en voor zover nodig alles wat geregeld moest worden, hebben geregeld. Voor het overige staan er tussen partijen geen kwesties meer open. behoudens het vorenstaande en de uitvoering daarvan verlenen partijen elkaar finale kwijting over en weer, ook voor het geval werknemer het recht op een uitkering krachtens enige sociale zekerheidswetgeving ontzegd mocht worden."


De pensioenafdracht geldt voor een ieder zodat deze kwestie in beginsel voor u zal gelden ondanks de bepaling in de vaststellingsovereenkomst (VSO). Echter, het hangt af of het voor partijen bekend was dat het om een bestaande kwestie ging. Is dit niet het geval dan zal er toch moeten worden afgerekend. Daarentegen kunt u zich verweren vanwege de finale kwijting die over en weer geldt en ook zou moeten gelden voor de pensioenafdracht, omdat dit bekend is geworden nadat u de VSO hebt getekend. Het is aldus onredelijk als de werkgever alsnog gaat verrekenen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag