Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb een koop appartement op het oog van bouwjaar circa 1965.

Op en aan het (vrijhangende) balkon van de bovenburen zit zichtbaar betonrot.
Kan ik de bovenburen of VvE verplichten om het betonrot te laten herstellen i.v.m. gevaar?
Wie draait er dan voor de kosten op?

Voorts ben ik benieuwd of ik de VvE kan verplichten om de standleidingen welke van asbest en/of lood zijn te laten verwijderen en te vernieuwen.

Dan als laatste vraag:
Ben ik verplicht om deel te nemen aan de collectieve blokverwarming (cv) of mag ik een eigen cv installatie laten aanleggen?

Dank voor uw vragen. Als de betonrot aantoonbaar een gevaar oplevert dan kunt u de VvE dwingen om herstel te plegen. De kosten hiervan zullen dan voor rekening van de VvE, dat wil zeggen de gezamenlijke eigenaren komen.

Ditzelfde geldt met betrekking tot de standleidingen. Vervanging hiervan kan ook van de VvE worden geƫist als dit gezien de bouwtechnische staat van de standleidingen noodzakelijk is.

U bent verplicht om deel te nemen aan de collectieve blokverwarming indien dit in de splitsingsakte en/of het splitsingsreglement is geregeld. U kunt met toestemming van de vergadering van de VvE zelf en op uw kosten centrale verwarming aanleggen maar dit ontslaat u niet van uw verplichting om bij te dragen in de kosten van het onderhoud van de blokverwarming en verbruik voorzover dit niet gesplitst is. Voor wat betreft dit laatste moet worden gedacht aan aan de verwarming van eventuele gemeenschappelijke ruimtes, zoals hallen, opgangen etc. Ik ben gespecialiseerd in appartementsrecht en desgewenst graag bereid om u in deze kwestie verder te adviseren en zonodig bij te staan als het onverhoopt tot een juridische procedure komt. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op als u nog vragen heeft of rechtsbijstand wilt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag