Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Graag wil ik weten of ik in mijn huis mag-sloten veranderen en de zooi opslaan nu mijn ex huurder weg is en zoek. Ik heb netjes aan mijn verplichting voldaan door het tijdelijke huurcontract op te zeggen {viel onder leegstand} Ook heeft hij een huurschuld van enkele maanden. Daar zit al een incasso achteraan. Het huis moet ik verkopen want kan de hypotheek bijna niet meer betalen, dus de tijd dringt.

Als u correct hebt opgezegd en de huurder is niet meer te bereiken ondanks contactpogingen dan kunt u zijn spullen inderdaad opslaan. Veranderen van sloten mag in beginsel niet tenzij duidelijk is dat de huurder niet meer zal terugkeren. Voor meer info of hulp kunt u direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord. En nee, de huurder komt niet terug, die is gewoon zoek, ook voor het incasso bureau. Bellen, whatsapp berichtjes en via facebook acount geen reactie.Post ligt al in stapels klaar voor hem en hij heeft een half jaar de tijd gehad een andere woning te zoeken. Dus ik mag de spullen nu opslaan en het huis toonbaar maken neem ik aan en te verkoop zetten??


Dat is dan inderdaad genoeg reden om over te gaan tot opslag van de spullen en het huis vrij maken voor verkoop.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

U zegt wat we hoopten te kunnen gaan doen en daar gaan we as weekend mee beginnen. Bedankt voor uw hulp



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag