Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik heb voor een periode van 6 maanden een appartement gehuurd van een stel dat op vakantie ging. Zij waren eigenaar van het appartement dus het betreft geen onderhuur. Ik heb huurtoeslag aangevraagd en vier maanden lang de voorschot uitgekeerd gekregen. Na vier maanden stopte het voorschot en in januari kreeg ik een brief dat ik alle huurtoeslag moest terugbetalen. Wat bleek: de eigenaren hadden zich niet uitgeschreven op het adres.
Mijn vraag is of het terecht is dat ik de huurtoeslag moest terugbetalen, aangezien ik het appartement officieel huurde.
Mocht ik wel de volledige periode recht hebben gehad, hoe overtuig ik de belastingdienst daarvan?

Dat gaat voor u en voor de eigenaar problemen opleveren . Immers de eigenaar hoefde zich volgens de wet niet uit schrijven als hij binnen zes maanden weer terug is in NL. Heeft de eigenaar u toegezegd dat u zich kon inschrijven op het adres? Zo ja, dan pleegt hij nu een wanprestatie en kunt u uw schade ( de toeslagen ) van hem eisen. Het gaat er dus om hoe partijen over en weer de inhoud van de huurovereenkomst hebben mogen opvatten voorafgaande de huur. Wat is er besproken over inschrijving en huurtoeslag etc?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dankuwel voor uw antwoord!
Er was afgesproken dat ik me op het adres kon inschrijven, wat ik dus ook heb gedaan. Verder waren ze op de hoogte van het feit dat ik huurtoeslag ging aanvragen en vonden dat geen probleem.


Dan probeert u er eerst met de dienst uit te komen. Het inschrijvingsfeit is wel weerlegbaar maar vaak moet er dan een rechter aan te pas komen, dus misschien kunnen verhuurder en huurder er samen ook uit komen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw hulp!
Ik ga er eerst met de belastingdienst proberen uit te komen dan.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag