Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Ik ben begonnen met een webshop waar ik kleding verkoop. Wij maken gebruik van verschillende fotografen en maken dan onderling afspraken. Toch merkte ik dat er wat miscommunicatie was de afgelopen keer en dat wil ik voorkomen door alles vast te leggen op papier. Mijn vraag is kan ik dit zelf zomaar opschrijven - bedrag/ evt. reiskostenvergoeding / hoelang er gedaan kan worden over bewerken van foto's etc. ? met handtekening eronder van beide partijen is dit dan al geldig? en spreken we hier dan van een arbeidsovereenkomst bepaalde tijd aangezien een fotograaf een freelancer is?

Ook voor de modellen.. is het nodig om een contract op te stellen waarin zij akkoord gaan dat hun gezicht op de foto's zichtbaar is op social media kanalen of is een persoonlijk akkoord ook goed?

Ik hoop dat u mij kunt helpen ;-)

U kunt de afspraken zelf vastleggen op papier en met de handtekening van beide partijen daaronder is dat in beginsel geldig, tenzij de afspraken in strijd zijn met de wet. Of er sprake is van een arbeidsovereenkomst of van een andersoortige overeenkomst hangt helemaal af van de omstandigheden. Ik zou me kunnen voorstellen dat u de fotografen niet in dienst wilt hebben. Er kan echter, ondanks dat u de overeenkomst wellicht anders noemt, toch een arbeidsovereenkomst ontstaan. Daarover zult u zich per geval moeten laten adviseren. Dat kan ik desgewenst voor u bekijken.

Met de modellen kunt u ook afspraken maken over hun zichtbaarheid op foto's.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag