Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste,

Ik huur momenteel een zelfstandige woning in een studentencomplex. Nu is mijn verhuurder van plan om een grote ingreep te doen recht naast mijn woning, waarbij er sloop plaats zal vinden van naastgelegen parkeergarage, en nieuwe gebouwen worden bijgebouwd binnen 50 meter van mijn woning.

Dit zal waarschijnlijk leiden tot veel geluidsoverlast bij zowel de sloop als het bouwen in de komende twee jaar. Kan ik in deze situatie aanspraak maken op huurverlaging of andere compensatie-opties?

Bij voorbaat dank

De verhuurder dient u het huurgenot te geven, ook nu blijkt dat er ingrijpende bouwactiviteiten zullen plaatsvinden. Het lijkt erop dat deze activiteiten dusdanig van aard zijn dat een huurcompensatie gerechtvaardigd is. U geeft aan dat binnen 50 meter er gebouwd zal worden, hetgeen aanleiding zal kunnen zijn voor compensatie als gevolg van verstoring van het huurgenot. Of dat het geval is hangt af van de omstandigheden van het geval. Een pluspunt voor u is dat de verhuurder zelf aan het bouwen gaat, en derhalve overlast moet minimaliseren voor de huurders.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag